Den Indbildt Syge...

Stakkels Argan er syg - meget syg. Det mener han i hvert fald selv. Alle omkring ham ved dog, at han er hypokonder af værste skuffe og er ikke sene til at udnytte den stakkels, rige Argan. Lægen ordinerer lavmenter; mange af dem. Og apotekeren tager sig rigeligt betalt for al den medicin, Argan nødvendigvis må have. Og så er der Argans kone. Elsker hun virkelig Argan? Eller vil hun i virkeligheden bare rigtig gerne have alle hans dejlige penge?
Med Den Indbildt Syge invitrer Grønnegårds Teatret sine tilskuere en tur i cirkus med rigtig cirkusmusik, klovne der falder på halen og små fine tryllekunster. Et forfriskende greb på den gammelkendte Molière-historie.

Morten Hauch-Fausbøll gør en skøn og nærmest elskelig figur ud af den hypokondriske Argan. Alle omkring ham udnytter ham og forsøger at snørre ham på forskellig vis. Hauch-Fausbølls fremstilling af Argan, er kværulerisk, forvirret og stakkels, så det er svært ikke at holde bare en lille smule af ham.
Nina Flagstad fantasifulde kostumer bærer i høj grad forestillingen og giver det vidunderlige persongalleri et skub i den helt absurde retning. Der er cirkusprinsessen, dresøren, klovnen August og i midten sidder Argan som den hvide klovn, der først til slut opdager, hvor meget han er blevet taget ved næsen.

Foto: Bjarne Stæhr

Skulle der endelig være noget at anke, så er det, at forestillingen, med sine 80 min. måske er lige lang nok for de yngste af forestillingens tilskuere. Og måske er forestillingen til tider så voksen i sin humor, at de yngste vil have svært ved at følge med og fange komikken. Her kunne man med fordel have forsimplet historiens plot og skåret en smule i det enorme persongalleri og dermed få de yngste med. 

Men når det er sagt, så er det vidunderligt at finde en  forestilling, hvor børn og voksne kan gå i teatret og sammen grine og gyse, og ikke nødvendigvis af det samme. Det er farce og falde-på-halen-komik, når det er sjovest. Instruktør Gitte Siem kan sin farce på fingrene og har med Den Indbildt Syge skabt en forestilling, der sidder lige i skabet. 

Familieforestilling, fra 8 år. Instruktion & bearbejdelse: Gitte Siem, Scenografi & kostumer: Nina Flagstad, Oversættelse: Johannes Marer, Medvirkende: Morten Hauch-Fausbøll, Bolette Schrøder, Jaenette Lindbæk Larsen, Jacob Weble, Bejamin Boe Rasmussen

Kommentarer