PLATT-FORM - EN SMULE I OVERKANTEN, Betty Nansen Teatret

Med showet "En smule i overkanten", slår satiregruppen Platt-Form endnu engang fast, hvorfor de er toppen af den danske satirescene. Intet er helligt, men til gengæld meget, meget morsomt.

Må en hvid heteroseksuel mand overhovedet mene noget? Er professorer virkelig klogere end bloggere? Ville Jesus kunne lide jødekager? I Platt-Forms nye satireshow "En smule i overkanten" udleverer Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby endnu en gang danskerne, og ikke mindst hinanden, med bidende satire, vanvittige kostumer og masser af velklingende ørehængere.

Foto: Oliver Hoffmeyer
Jeg ved ikke helt hvordan, de gør det, Platt-form; altså formår at lave et show, der holder os på kanten af sæderne i næsten to timer, hvor vi græder af grin. Måske er det deres sikre musikalitet? Eller deres timing? Eller deres evne til at holde energien på 120 % hele vejen?! Jeg ved det ikke. Men hvis jeg viste det, ville jeg hælde formlen på flaske og hurtigt blive millionær. Showet hedder ”En smule i overkanten” og ja, det er det – og et godt stykke over.

Vi kommer, i de to timer showet varer, omkring mange brandfarlige, satiriske emner, godt pakket ind i et dejligt hyggefilter, så den øvre middelklase har et rart safe space at søge tilflugt i. Vi møder bloggeren, der er meget klogere end professoren, DR’s nu nedlagte talekor og får historien om, hvordan vi hver jul fejrer, at en ludfattig tømrer og hans barnebrud fik en søn. Og hvad gør man egentlig, når man er en helt almindelig CIS-mand, med en helt almindelig tis’mand?

Mille Lehfeldt, Laus Høyby og Jakob Faurby har selv skrevet tekst og musik og iscenesat. Showet er stramt og velopbygget i en minimalistisk scenografi, hvor de tre får lov at stråle om kap med Nicholas Nybros sjove og veludførte kostumer. Og så er der, deres stensikre sangstemmer. Det er en fryd at høre så velklingende stemmer synge om klimakamp og om at gå i små sko. Intet er helligt, men til gengæld meget, meget morsomt. Jeg glæder mig til og håber på meget mere Platt-Form i fremtiden.

INSTRUKTION, TEKST OG MUSIK: Platt-Form KOREOGRAFI: Steffen Hulehøj Frederiksen KOSTUMER: Nicholas Nybro ARRANGØR AF MEDLEYS: Dénise Stockmann MEDVIRKENDE: Jakob Fauerby, Laus Høybye og Mille Lehfeldt

Kommentarer